Omnisend – WooCommerce

OmnisendMagyarországon az egyik legnépszerűbb weboldal motor a WordPress, és a rendszerhez kapcsolható Woocommerce webáruház. Nagyon egyszerűen telepíthető és könnyű használni, valamint rengeteg kiegészítő, sőt magyar specifikus bővítmény is található hozzá.

Mivel ennek az oldalnak nem az a célja, hogy népszerűsítse a Woocommerce rendszert, ezért annak előnyeit csak röviden említettem meg.

Ahhoz, hogy az email marketingünk tényleg jó legyen, biztos, hogy olyan csomagot kell választanunk ami fizetős. Viszont abszolút nem mindegy, hogy mit kapunk a pénzünkért és mennyit fizetünk havonta. Olyan email marketing rendszerek, amelyek minden igényt kielégítenek piszok drágák, főleg, ha van több ezer feliratkozónk! Azt is számításba kell vennünk, ha webáruházat üzemeltetünk, hogy ha valaki vásárol, és nem iratkozik fel a hírlevéllistánkra, az is egy felhasználónak minősül.

Tehát van naponta 20 vásárlónk, és ezek közül egy sem iratkozik fel a listánkra, akkor bizony naponta 20-l nő a felhasználóink száma, az havonta kb 600, éves szinten 7000, ami azért megterhelő főleg úgy, hogy nem küldhetünk nekik promóciós levelet. Azt nem mondom, hogy tudom a megoldást, hogy mit kellene tenni, de ötleteim vannak.

Tehát az alap, hogy nem minden felhasználó lesz feliratkozó, az email marketing alkalmazásunkban, ezt tudomásul kell venni.

Viszont, ha egy ilyen vásárló feliratkozik, akkor nagyon sok mindent tudunk róla (nevén és az email címén kívül):

  • Mit vásárolt (ez a legfontosabb)
  • Telefonszáma,
  • címe

Már akár szegmentálhatjuk a felhasználható sokféleképpen ami által célzott tartalmat küldhetünk neki, és várhatóan hamar eljön a pillanat amikor újra vásárolni, vagy rendelni fog.

Beszéltem a arról, hogy ár érték arány, vegyük a Mailchimpet, sokat tud, könnyen összekapcsolható, de nem olcsó, Mailerlite, olcsó, viszonylag tud mindent, ami egy alap email marketinghez szükséges, sok webáruházzal könnyedén összekapcsolható, de piszok lassú tud lenni, néha csak forog és forog, nem mindegy hogy egy feladatot 10 perc alatt végzünk el, vagy fél óra kell hozzá. És ha már fizetünk valamiért, akkor bizony elvárjuk a korrekt működést.

Nemrégen kipróbáltam egy új rendszert, ami egy Woocommerce webáruháznak hasznos lehet, tudja az email marketinget, automatizáció, szegmentálás, címkézés, stb.
Ami viszont még egy nagy előny, hogy tud tranzakciós leveleket is küldeni (én sok woocommerce webáruháznál találkoztam, amikor az ügyfelem azt mondta, hogy nem kapja meg a levelet, az ügyfél sem, sok ilyennel találkoztam), tehát egy woo hiba kiküszöbölhető, ráadásul nem kell azt az unalmas levelet kapnia a felhasználónak, és nem mondja azt, hogy már mintha láttam már volna ilyet…

A tranzakciós levelekhez tartozik a kosárelhagyó emailek, melyeket szintén tud a rendszer, persze csak akkor küldi, ha ismeri a felhasználó email címét.

Egy másik nagy előny, hogy korlátlan push értesítéseket is lehet vele küldeni, ha arra valaki feliratkozik, és valljuk be, ez egy új lehetőség is lehet a kommunikációban.

Néhány multi használja az SMS értesítéseket is, ennek egy hatalmas előnye, hogy szinte mindenki megnézi milyen SMS -e érkezett, a rendszerben 60 SMS-t tudunk elküldni, mely a havi díjban benne van (persze csak akkor, ha tudjuk az illető telefonszámát), minden további SMS 0,11 USD Magyarországra.

Én úgy érzem, hogy erre minden kisebb webáruháznak szüksége van, és az árak is viszonylag kedvezőek, 250 Felhasználóig, és havi 500 email küldésig ingyenesen használható, és ha mondjuk van 1000 felhsználód, akkor is csak 20 USD havonta, amiből úgy gondolom, hogy jóval többet tudsz kihozni!

Ajánlom, hogy nézd meg az Omnisend rendszerét, vannak természetesen olyan dolgok, amelyek hiányoznak, de ezekkel együtt lehet élni.

Amit még meg kell említeni, hogy rengeteg applikáció áll rendelkezésre, vannak köztük, amelyeket akár ingyen is használhatunk, és tudjuk finomítani a rendszerünket.

Még egy fontos információ: az Ügyfélszolgálat nagyon segítőkész, én rengeteget kérdeztem tőlük, és nagyon segítőkészek voltak, igaz volt néha mellébeszélés, ha egy olyan dologra kérdeztem rá, ami nem volt a repertoárban.

Nézd meg az Omnisendet, és ha esetleg kérdésed van, akkor lehet, hogy én is tudok rá válaszolni.

Még valami amit majdnem elfelejtettem: beépített mesterséges intelligencia is van, tehát, ha nem jut eszedbe semmi, kérhetsz javaslatot is, vagy valamilyen támpontot.