SMS marketing

Az SMS marketing az elmúlt években robbanásszerűen nőtt, és a vállalkozások számára egyre fontosabbá vált. De miért is olyan hatékony az SMS marketing, és hogyan használhatják a vállalkozások ezt a csatornát a legjobban?

1. Az időzítés mindent eldönt

Az SMS lehetőséget kínál arra, hogy az üzeneteket a legmegfelelőbb időben küldjük el. Legyen szó rendelési és szállítási értesítésekről, elhagyott kosaras emlékeztetőkről vagy születésnapi jókívánságokról, az SMS azonnal eljuttatja az üzenetet a fogyasztókhoz.

2. A tökéletes csatorna a tökéletes eléréshez

Az SMS lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy párhuzamosan teszteljék az e-mail és az SMS közötti különbségeket, és megtalálják a leginkább hatékony megközelítést. Az eredmények alapján a vállalkozások képesek arra, hogy az ügyfelek preferált csatornáján érjék el őket.

3. Az üzenet megfelelő megfogalmazása

Az SMS marketingben az üzenetek szegmentálása kulcsfontosságú. A vállalkozásoknak olyan üzeneteket kell küldeniük, amelyek relevánsak minden egyes ügyfél számára. Az integrációk használatával a vállalkozások növelhetik az eladásokat és jobb ügyféltapasztalatot nyújthatnak.

4. Az SMS mint a legjobban teljesítő csatorna

Az SMS kampányok 47,7%-kal valószínűbbek, hogy konverziót hoznak létre. Ez azt jelenti, hogy az SMS marketing nemcsak hatékony, hanem rendkívül jövedelmező is.

5. Különleges ajánlatok közvetlenül a zsebedben

Az SMS kiváló eszköz a korlátozott idejű promóciók számára. A kutatások szerint az előfizetők 54%-a szeretné, ha promóciókat küldenének nekik SMS-ben.

Egy vállalkozás tulajdonosának, Rob Linnek a tapasztalatai is ezt támasztják alá: “El sem tudom képzelni az életet SMS marketing nélkül. Az SMS előfizetőink sokkal gyorsabban nőnek, mint az e-mail előfizetőink. Az első évben az SMS kampányok 123 000 dollár értékű eladást generáltak.”

Összefoglalva, az SMS marketing egy rendkívül hatékony eszköz a vállalkozások számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és hatékonyan kommunikáljanak az ügyfelekkel, növeljék az eladásokat és építsék a márka hírnevét.

Amennyiben az Omnisend rendszerével összekötöd a webáruházad, akkor Te is tudsz SMS kampányt készíteni, érdemes lenne kipróbálni, hogy mennyivel növekedne a forgalmad!

A következő webáruház rendszereket tudod összekapcsolni az Omnisend -del

SMS marketing Omnisend